Bingo laptop

Bingo spelen op je computer, hoe leuk is dat?  

Bingo is een heel leuk spel om te spelen, ook online kan je je er goed mee vermaken. Iedereen kent het spel Bingo wel en heeft het wel eens gespeeld. Het is een ontzettend oud spel. Het spel is vooral heel populair op de camping en onder ouderen. Het is een spel vol spanning en het is natuurlijk ook leuk dat je er soms best heel leuke cadeaus mee kan winnen. Vroeger werd dit spel vooral gespeeld in speelzalen, kantines en recreatieruimtes. Tegenwoordig kan je ook Bingo online spelen. Laten we even in de spelregels van dit leuke spel duiken.

Bingo met 75 of 90 ballen

Met Bingo ga je op jacht naar een volle kaart. Op een bingokaart staan allerlei cijfers. Er worden nummers omgeroepen door de spelleider. Als er een cijfer genoemd wordt die jij op jouw kaart hebt dan mag je die weg strepen. De verschillende cijfers worden getrokken uit een rad die ballen bevat met alle nummers van 1 tot 75. Je hebt tegenwoordig ook spellen met 90 ballen die meespelen. Iedere bal heeft een nummer, wordt dat nummer getrokken dan kijk jij op jouw kaart of dat nummer erop voorkomt.

Online Bingo spelen

De nummers worden bij een online Bingo spel getoond op je scherm getoond. Heb je dat nummer op jouw kaart dan mag je hem wegstrepen. Je speelt verschillende rondes voor verschillende prijzen. Zo kun je bijvoorbeeld alleen voor de bovenste rij spelen of de onderste rij. Of een rij diagonaal. Als laatste wordt de hele kaart vol gemaakt (de finaleronde) en krijg je ook de grootste prijs als jij alle nummers op je kaart weggestreept hebt.

Bij online Bingo gaat het in de meeste gevallen om geldprijzen. Heel soms kan je ook spelen om speel credits. Bij een fysieke Bingo wordt er vaak gespeeld om fysieke prijzen.

Bingo varianten

Door de jaren heen heeft de Bingokaart zich verder ontwikkeld. Waar je eerst een kaart had om 24 nummers af te kruisen heb je nu meer variatie in de speelkaarten. De 24 nummers blijven maar je kan nu bijvoorbeeld een kaart met een bepaald patroon kiezen. Je moet dan de getallen die in het patroon staat zo snel mogelijk afkruisen.

Het traditionele Bingo spel

In het traditionele Bingospel speel je met 75 ballen en een kaart die bestaat uit vijf keer vijf rijen. Boven aan de kolommen staan de letters

B I N G O. De rij onder de B staan vaak een selectie uit getallen tot en met de 15. Onder de I staat een selectie uit getallen tussen de 16 en 30. In de rij onder de N staat een selectie uit de getallen tussen de 31 en 45. De rij G geeft een selectie van de getallen tussen de 46 en 60 en de rij met de O geeft een selectie van de nummers tussen de 61 en 75. Je moet dus 24 nummers afstrepen voor een volle kaart. Als je een volle kaart hebt heb je Bingo en win je een prijs.

De 90 ballen online Bingo

Deze variant wordt met namen in Engeland veel gespeeld. Je hebt hier getallen van de 1 tot en met de 90. Deze getallen komen dan ook terug op je kaart alleen ziet deze kaart er anders uit dan de traditionele kaart. Je hebt hier geen vijf keer vijf rijen maar drie rijen met negen kolommen in totaal 27 cijfers. Er worden verschillende rondes gespeeld. Eerst vaak de kolommen vullen en later de hele kaart volspelen.

Online Bingo wordt vaak gespeeld met een patroon. Je ziet dit patroon terug op je kaart. Het is het doel dan eerst alle getallen die op het patroon zitten weg te spelen. Meestal krijg je dan een speciale prijs. Daarna is het volmaken van de kaart en dan kan je een jackpot winnen. Online zijn dit heel leuke bedragen die hoog op kunnen lopen.

Verschillende Bingo kaarten

Bij al die verschillende Bingo spellen zijn er verschillende Bingokaarten. De variant met de 75 ballen is een kaart met vijf keer vijf kolommen. Het middelste vakje is leeg en bevat vaak een logo. De getallen staan in een logische volgorde zodat je snel je kaart kan overzien. Bij het 90 ballen spel staan de cijfers ook in een logische vorm. Het patroon op de kaart wordt zichtbaar als je de getallen weg streept.