bingokaarten

Waarom is online bingo zo populair?

Bij het online spelen van Bingo komen zowel ervaren als onervaren Bingospelers bij elkaar. Bingo is een van de spannendste spellen op aarde.  De reden waarom online Bingo spelen bij zoveel mensen populair is, is dat er online een aantal aantrekkelijke elementen aan het spel zijn toegevoegd.

Online bingospelers kunnen net als bij een echt bingospel met hun medespelers praten. Dit komt door de online chatfunctie. Deze maakt online bingo spelen nog leuker en spannender. Het zorgt er ook voor dat spelers een gevoel van saamhorigheid krijgen.

Online Bingo spelen

Het leuke van bingo is dat het een stijlvol, eenvoudig spel is. Online is het zelfs nog eenvoudiger dan in het echt. Bij ieder bingospel gaat het erom de nummers op de bingokaart zo snel mogelijk vol te hebben. Zodra dit het geval is hoef je alleen nog maar Bingo te roepen en win je een prijs.

Uitleg van Bingo

Kies je ervoor om online bingo te gaan spelen, dat houdt dit in dat de kaarten willekeurig worden geselecteerd. In de meeste gevallen speel je met 3 of 4 kaarten. Het kan ook voorkomen dat je meer kaarten ontvangt.

Bij ieder online bingospel is er een dealer of een display waarop de getrokken nummers te zien zijn. Ook het spelpatroon wordt weergegeven. Zorg ervoor dat je hier aandacht aan geeft.  Het enige wat je hoeft te doen is de nummers die getrokken zijn af te vinken.

Bij online bingo geldt dat er een aantal kaarten zijn die makkelijker te voltooien zijn dan andere. Wat de basispatronen betreft, deze zijn gelijk aan die bij een echt bingospel. Het gaat hierbij om horizontale, verticale of diagonale lijnen.

Het bekend maken van de nummers gaat bij online bingo veel sneller dan in het echt. Over het algemeen gebeurt dit binnen 10 seconden. Het is dus nodig om goed op te letten en de getallen die worden getrokken op tijd op je bingokaart aan te vinken.

Net als bij gewoon bingo gaat ook bij online bingo het spel net zolang door totdat er een speler bingo heeft. Het spel zal dan onmiddellijk stoppen. Vervolgens worden de nummers op de kaart nagekeken.

Is de winnaar eenmaal bekend, dan wordt de prijs uitgereikt. Zou het zo zijn dat er meer dan een winnaar is, dan zal de te winnen prijs verdeeld worden. Hierna ontvangen de spelers weer nieuwe bingokaarten en kan er een volgende ronde worden gestart.

Tips voor online bingo spelen

Ook al is bingo een simpel spelletje, het kan altijd worden verbeterd. Wil je meer succes hebben tijdens het spelen van online bingo, maak dan gebruik van deze tips:

Bonussen

Bij het online spelen van bingo kan je vaak bonussen krijgen. Dit wil zeggen dat je gratis bingo kan spelen zonder dat je hier geld voor hoeft te storten.  Vaak geldt dat wanneer je besluit om voor geld te gaan spelen, je een bonus krijgt. Soms is dit wel 300 % van het bedrag van je eerste storting.

Geluksgetallen

Hoe sneller je in staat bent om je kaarten te kopen, hoe meer kans je hebt om kaarten te vinden met je geluksgetallen. Het is dan ook mogelijk om te kiezen voor bingokaarten die gespreide getallen bevatten. Hierdoor maak je een grotere kans op winst.

Veel kaarten kopen

In theorie vergroot je door meer kaarten te kopen de kans op winst. Heb je 10 kaarten dan is de kans op winst groter dan met 1 kaart. Wel geldt hierbij dat je dan 10 kaarten in de gaten moet houden. Dit houdt in dat de kans groot is dat je een fout maakt.